SAYÖREN KÖYÜ TARİHÇESİ

21.11.2016 5359

Okulumuz Adıyaman ili Besni İlçesine bağlı Sayören Köyünde bulunmaktadır.İlçe merkezine 42 km uzaklığı ile ilçenin en uzak köylerinden birisidir. Sayören İlkokulu, eğitim-öğretime 1965 yılında 2 öğretmen ve 31 öğrenci ile başlamış, daha sonra 1985 yılında Ortaokul kısmı açılarak eğitime-öğretime devam etmiştir. Okulumuzun mezunları arasında ; Profesör, Savcı , Mühendis , Öğretmen, Hemşire, Veteriner, Polis , Doktor  gibi hemen hemen her meslek grubunda çalışanlar vardır.  Ayrıca halen çeşitli üniversitelerde okuyan çok sayıda öğrencimiz  bulunmaktadır.  1994-1995 yıllarında  okulumuz  restorasyondan geçmiştir.  Köy nüfusunun artışı  ve eğitime olan ihtiyacın  fark edilmesi ile mevcut binamızın kapasitesi yeterli olmadığı gözlenerek  2008 yılında  8 derslikli yeni bina  okulumuza tahsis edilmiştir ve halen 24 öğretmen ve 429 öğrenci ile  bu binada eğitim-öğretime devam etmekteyiz.

Adres:
Sayören Köyü Besni Adıyaman instagramhttps//www.instagram.com/invites/contact/ivcrq2fycqiyeutmcontentpvgworl